Днес облачността ще се увеличава, но ще бъде предимно средна и висока. Температурите ще бъдат от 22 до 27 градуса.

Утре ще остане без съществена промяна, но по-късно след обяд над югозападните и западни райони е възможно да превали и прегърми.
В неделя превалявания са възможни на места в Северна България и около Стара планина. Дневните температури ще останат без съществена промяна, а сутрешните ще се повишат.

В началото на другата седмица ще има променлива облачност и температури от 21,22 до 26, 27° градуса, почти без валежи. В сряда от север ще прониква по-хладен въздух и на места ще превали дъжд. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса и ще бъдат от 19 до 24, 25°, в западните райони малко по-ниски.

В планините до вторник температурите на 1200 м надморска височина ще са 17-18 градуса. През почивните дни на места над масивите в Западна и Южна България са възможни превалявания, придружени от гръмотевици.

По морския бряг температурите до сряда ще бъдат почти летни: от 25, 26 до 28 градуса. Топло ще бъде и сутрин, с температури 16-18 градуса. През почивните дни ще има по-значителна облачност, макар че няма да липсват и слънчеви часове. Повече слънце ще има след пладне от понеделник до сряда, когато дори ще бъде подходящо за плаж.

В София през почивните дни ще има променлива, до значителна облачност. В неделя ще превали и прегърми. В понеделник и вторник облачността ще бъде незначителна, намаляваща до слънчево време. Температурите в следобедните часове в столицата ще бъдат 22-24° до средата на седмицата, а след това ще започнат да се понижават.

Според предварителните очаквания, захлаждането през втората половина на следващата седмица ще продължи 2-3 дни.