Според определението на съда става дума за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в накърняване на честта, достойнството и доброто име в обществото, причинени негативни емоции - възмущение, раздразнение, гняв, огорчение.

А също и за притеснение от увреждане на професионалната репутация на Халваджиян и негативни последици в професионален план; неблагоприятно засягане на личните му и семейните отношения вследствие на изявления на Сидеров.

Предисторията на спора между двамата датира от 2013 г., когато в разгара на антиправителствените протести #ДАНСwithme Сидеров се появи пред протестиращите и се наложи да се скрие от гнева им под пластмасова маса.
Сцената става повод за комедиен скеч в предаването "Господари на ефира" , в който водещите се крият под маса в студиото. Волен Сидеров се е засегнал от хумора в шоуто.

За решението си съдът се позовава на реплики отправени от Волен Сидеров по адрес на Халваджиян като:
-"който сега се гаври по поръчка на Б., защото там се плаща яко, се гаври с нещата, които стават на улицата"; "изключителен измекяр"; "Х.-З.";
-"така се е продал, така си е отворил бузите, че става жалък"; Х., Б., Х., З."; "играчи-лапачи";
-"плачат като вдовица за вибратор";
-"Б., който им даваше в устичката парички и те му ръкопляскаха".

Дyмитe ca изpeчeни в пpeдaвaнeтo нa Cидepoв пo ТВ "Aлфa" пpeз 2013 г., ĸoгaтo e зaвeдeнo и гpaждaнcĸoтo дeлo.

Върховният касационен съд не допусна жалбата на Сидеров, тъй като делата за клевета и обида не подлежат на триинстанционен контрол.

С определението на върховните магистрати решенията на Софийския градски съд влизат в сила и Сидеров ще трябва да плати обезщетението за неимуществени вреди на Халваджиян.