Почина дългогодишният директор на ОП "Зоологическа градина-София" - д-р Иван Иванов. Потомственият ветеринар е издъхнал внезапно на 2 декември на 69-годишна възраст. Сръбната вест съобщиха от столичния зоопарк.

Д-р Иван Иванов ръководеше зоологическата градина от 1995 г. до 2014 г. По негова инициатива тя стана кандидат-член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА). Основани бяха дарителската програма на зоопарка и Екологичния научно-образователен център.

"Той беше директор на зоопарка в най-трудните за нашата страна времена на прехода, но отдаде знания и усилия за поддържането му и опазването на животните. Д-р Иванов имаше сериозен принос за обогатяването и развитието на колекцията от животни на зоопарка. Той допринася и за създаването на архива на зоопарка.

Д-р Иван Иванов беше Член на УС на "Фондация за защита на животните" и първият частно практикуващ ветеринарен лекар в София.

Беше човек с всестранни интереси, запален по историята и колекционер, известен нумизмат и филателист. Поклон пред паметта му!", се казва още в съобщението на столичния зоопарк.

Dir.bg изказва своите съболезнования на семействата, колегите и близките на д-р Иван Иванов.