Владислава Тричкова се присъединява към екипа на bTV Новините. Телевизионната кариера на журналистката започва през 2015-а година, когато тя стартира като стажант в Нова телевизия, а 7 месеца по-късно става репортер.

Казва, че обича адреналина и динамиката и съвсем естествено попада в екипа на криминалните репортери. Освен у нас, често разказва и истории от чужбина.

Отразявала е атентата в Барселона, референдума в Каталуния, бежанската вълна на остров Лесбос, както и ситуацията на украино-румънската граница след започването на войната.

През последните години отразява провеждането на избори в Турция, а освен това е и автор на редица разследвания. Именно тя разказва за това как българи продават децата си за крадци и проститутки в Испания и как наши сънародници пътуват на ръба на закона за чужбина, за да се лекуват.

Тя е един от много награждаваните репортери, като в колекцията си има три круши от конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората", отличена е и за "Репортер на годината" през 2020 г. През 2021 година Владислава Тричкова печели награда от конкурса за добра журналистика Web Report на Dir.bg, където е големият победител в категория "Видео".

Тя впечатлява журито с репортажа си "Да откриеш произхода си напук на закона". Материалът разказва за три жени, борещи се срещу тайната на осиновяването.

От края на юни 2022 е част от екипа на bTV Новините.