Семейството на бившия образователен министър проф. Тодор Танев е получило тежък удар от коронавирусната пандемия. В ефира на "Здравей, България" той разкри, че заболяването е покосило фатално майка му.

"Преди няколко дни майка ми почина от коронавирус. Сигурно вече всеки има познат болен или починал. При нас мерките не са толкова строги, както в други държави. Изглежда, че в България политическите аргументи са надделели. Живеем във времена, в които трябва да се съобразим с новия ни "съквартирант"- COVID-19, който няма да си отиде", каза Танев.

Той сподели, че вероятно ще се ваксинира, но още не е сигурен, тъй като е възможно ваксината да има странични ефекти.

Проф. Танев коментира и темата за онлайн обучението, като по думите му ограничителните мерки срещу COVID-19 са неизбежни.

"Ако в други държави учебната годината се обяви за нулева, е възможно и при нас да стане така. Дано не се стигне до такава световна норма. Струва ми се, че МС ще направи всичко възможно да избегне подобно нещо. Не може да кажем, че присъственото обучение е по-добро. Математика и музика се учат по-лесно онлайн. Медицината обаче се преподава доста трудно в електронна среда", поясни проф. Танев.