Vinetki.bg е с изцяло обновен софтуер, дизайн и визия, както и с оптимизирани функционалности за бързина и удобство при използване от водачите на леки автомобили, както на любителите на пътешествия с каравани. През януари 2019 г. именно Vinetki.bg бе първата уеб платформа за онлайн заплащане на пътни такси, когато хартиените винетки бяха изцяло заменени с електронни.

Националният доставчик на услугата "Интелигентни трафик системи" АД въведе пръв възможността за онлайн плащане на винетки и вече повече от три години водачите на пътни превозни средства до 3.5 тона в България ползват най-удобния начин за заплащане на електронни винетки - Vinetki.bg.

През юли 2022 г. успешно приключи интегрирането на нов софтуер в платформата Vinetki.bg, който прави закупуването на винетки и управлението на потребителските профили още по-бързо и удобно. Платформата предлага и достъп до множество допълнителни услуги на водачите като онлайн застраховка "Гражданска отговорност", както и проверка и заплащане на нарушения свързани с ползването на платената пътна мрежа.

Vinetki.bg като онлайн решение за продажба на електронни винетки е обновено в съответствие с най-новите световни технологични стандарти и нарежда България сред водещите страни в ЕС, които пратиха в историята лепенето на винетни стикери на прозореца на автомобила, пазенето на бележката за платената пътна такса, търсенето на пункт за продажби и реденето на опашка за годишни винетки. В това отношение изпреварихме много европейски държави.

Vinetki.bg предлага на българските водачи на леки автомобили множество онлайн услуги:

Закупуване на винетка онлайн само в 2 стъпки. Въвеждат се вида и данните на превозното средство, желаните начална дата и период на валидност на винетката, както и имейл за изпращане на електронна разписка за закупената винетка. Особено полезна е стъпката с проверка на въведените данни преди финализиране на плащането, а сигурността на плащането с банкова карта е гарантирано.

Напомняне за изтичащ период на валидност на винетка, което се изпраща автоматично на предоставения от клиента имейл, с което не се стига до ползване на платената пътна мрежа без заплатена такса и съответно глоба.

Проверка на валидност на винетката, за което се въвежда само регистрационен номер и държава на регистрация на автомобила.

Защитен потребителски профил, който съхранява история за всички покупки и в който могат да бъдат въведени едно, две или множество превозни средства, за които проверката на валидност и подновяване са повече от удобни и се случват за секунди, без риск от грешки.

Все повече на Vinetki.bg се разчита не само като на платформа за заплащане на електронни винетки, а като онлайн партньор на пътя, който улеснява водачите на леки автомобили с допълнителни услуги като например онлайн заплащане на застраховка "Гражданска отговорност" чрез свързаната платформа tollpass.bg.

Онлайн застраховката "Гражданска отговорност" предлага достъп до онлайн калкулатор и изчисляване в реално време на точна сума, като предлага най-изгодните условия за всеки собственик на лек автомобил, камион, автобус или мотоциклет. Сключването на застраховка "Гражданска отговорност" никога не е било толкова лесно и бързо, а полицата и стикера пристигат с безплатна доставка на желан адрес. На своите клиенти платформата ще напомни за изтичане на валидността на застрахователната полица или за предстояща вноска. Проверете още сега дали не ви предстои подновяване на гражданската отговорност на Vinetki.bg

От старта на електронното тол таксуване през 2019 до сега Vinetki.bg се утвърди като водещата тол платформа, предпочитана от потребителите заради технологичните иновации, въвеждани за тяхно удобство. Зад съвременните технологични решения на "Интелигентни трафик системи" АД стои висококвалифициран екип, който ще продължи да развива, надгражда и разширява предлаганите услуги.

От 2019 г. "Интелигентни трафик системи" АД е национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси - електронни винетки и тол и официален партньор на Агенция "Пътна инфраструктура".