Вежди Рашидов дарява 3000 лева за лечението на тежко болната Надежда Огойска, дъщеря на поетесата Маргарита Петкова, съобщиха от парламентарната комисия по културата и медиите, чийто председател е той.

"Зная колко е тежък този момент и за Маргарита, и за дъщеря й, зная какво е да се бориш за живота си, зная, че само съчувствие не стига, трябват и пари. Разбрах от драматичните думи на Маргарита Петкова, че семейството изживява много трудни дни и че са нужни средства за скъпоструващата операция на Надежда. Искам да помогна младата жена да пребори рака", казва Вежди Рашидов, цитиран в прессъобщението.

Той се познава отдавна с Маргарита Петкова и е съпричастен с голямата тревога в семейството й.

"Искам да дам надежда на Надежда и на нейните деца", посочва Рашидов.

От екипа му посочват, че той многократно през годините е дарявал пари за хора в беда, за лечението на болни артисти, за сираци, за възрастни творци, за стипендии на талантливи деца. Приходите от цяла своя изложба през 2016 г. Рашидов дари на Клиниката по детска онкология при болница "Царица Йоанна - ИСУЛ".

В Армения и до днес помнят големия му жест след унищожителното земетресение през 1988-ма, когато Вежди Рашидов дарява заедно с Георги Трифонов на най-тежко пострадалия град Спитак 60 хиляди долара, получени тогава от изложбата им в Индия, се казва в съобщението.