Тялото на 74-годишен мъж е открито в обгорели площи в местността ''Башпунар'' в землището на село Езерче, Разградско.

Пожарът е възникнал около 11.00 часа на 24 август. Това съобщиха от ОДМВР - Разград, цитирани от Агенция ''Фокус''. Изгорели са около 300 кв. м сухи тревни площи, намиращи се на около 2 км от селото. Около 16.55 часа на тел. 112 е получен сигнал за намерено тяло на 74-годишен мъж от село Езерче.

Направен е оглед на местопроизшествието, причините са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

През последните дни множество пожари заляха страната.

Овладян е пожарът край харманлийските села Преславец и Поляново. Огънят, който избухна вчера, е унищожил близо 2 хиляди и 500 декара сухи треви, храсти и дъбова гора.

Вероятна причина за подпалването е проявена небрежност от страна на земеделски стопани. Те са използвали техника при почистването на орехови градини, съобщиха от пожарната в Хасково.

Пожарът е под контрол, съобщи директорът на областната пожарна Николай Вълчев:

"Смятам, че няма опасност за развитие в периметърът, в който е пожара. Нещата тук са овладени".

Известни са причините за подпалването:

"Чистили са с трактор трева в орехови градини в обработваеми земи и са запалили по непредпазливост, въпреки че това не мога да го нарека непредпазливост. Това си е тотална небрежност", посочи още Вълчев.

Днес за Хасковска област е обявен опасен код за пожари.

"Призовавам в следващите няколко дни с цялостната си дейност, която извършват, да имат винаги предвид, че могат да предизвикат и пожар, с което да застрашат имота и живота на своите съграждани", призова директорът на пожарната в Хасково.