Агенция "Пътна инфраструктура" предупреди за възможни затруднения при продажбата на е-витенки на 4 август, четвъртък, от 23.00 ч. за около час.

По това време ще бъдат извършвани дейности по актуализации на електронната система за събиране на пътни такси, което може да доведе до прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки и толпродукти, уточняват от АПИ.

Актуализациите няма да повлияят на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона.

За избягване на риска от затруднения с покупката на е-винетки Националното толуправление препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да купят своевременно необходимата им електронна винетка или маршрутна карта.

Снощи от АПИ съобщиха, че заради срива на системата за винетки в неделя, всички шофьори, които са ползвали републиканската пътна мрежа от установяването на проблема до края на денонощието - на 31 юли, и не са могли да купят необходимата им е-винетка, няма да бъдат санкционирани.