Случаят с мъжа, платил глоба от 300 лева за извършено нарушение, но не получил обратно свидетелството си за правоуправление, след като му изтекло едномесечното отнемане, получи бърза развръзка след телевизионен репортаж.

Потърпевшият разказа пред Нова телевизия, че когато отишъл в КАТ-Враца, където по местоживеене очаквал да му върнат документа - останал изненадан. Оказало се, че книжката му е загубена, без да е ясно как е станало това.

След даването на гласност, последвала спешна реакция на МВР. Мъжът е получил свидетелството си лично от вътрешния министър Христо Терзийски.

"Той ми се обади и ме покани в кабинета си. Отидох и ми беше връчено постановление и книжката. Искам да поднеса извинения на КАТ-Враца, защото тя не е била при тях. Книжката ми вероятно е изгубена от КАТ-София", каза Йордан Игнатов.

Той коментира и нарушението, за което е глобен - не видял знак за забрана на товарни МПС-та. По думите му обаче знакът не е дублиран на предишното кръстовище. А законът е категоричен по този въпрос. Това поражда проблем, защото когато той бъде видян, шофьорите вече нямат време, за да реагират.