Разследващият журналист обвини пряката си началничка, която му спирала материалите непрекъснато, че го цензурирала заради девера си - настоящия депутат от ГЕРБ и бивш областен управител на Смолян Недялко Славов.

Дарина Сарелска обаче е категорична, че не е спирала нито едно разследване на Васил Иванов, но се е опитвала да го накара да работи по правилата, които са общи за целия екип на предаването "Разследване".

"На Васил са му отказвани теми за репортажи, защото имаме различни критерии за това откъде идват темите. Според мен те трябва да идват от журналиста. Случвало се е при Васил да идват от други източници. Има едно такова отказано разследване с една готова папка със СРС-та. Нещо, което идва готово отвън. Такива папки съм връщала, защото смятам наличието им за порок в българската журналистика”, заяви директорът на "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия.

Сарелска обясни, че разследвания на Васил Иванов не са спирани под външно влияние и е добре да не се злоупотребява със сериозни понятия като цензура.

"Цензура е, когато някой от позицията на властта поиска от ръководен кадър на медия да бъде спряна информация. По отношение на Васил Иванов никога не съм имала обаждания, касаещи негови разследвания", допълни тя. 

Същевременно в личния си профил във Фейсбук Иванов коментира, че
е записвал телефонните си разговори с колеги, за да се застрахова.

"Нарекоха ме "кал","дъно" и какво ли още не. И ме обвиниха, че съм записвал "колеги". Ами аз ако не бях записвал, сега щяха да ме наричат открито "лъжец". Понеже познавам манталитета на "колегите" се застраховах. Обидите на тези неразделни "гуру" в журналистиката не ме засягат - точно от тях не. Засягам се от хора, които уважавам", написа Васил Иванов.