Подлезът до спирка "Ал. Стамболийски" по пътя Варна - Златни пясъци е в ужасяващо състояние. Това показват снимки, публикувани в групата "Траката" във Фейсбук.

Снимка: Фейсбук/Валентин Давидов

"Така и не разбрах в годините, кой се грижи и поддържа подлезите, но нашият на сп. СТАМБОЛИЙСКИ е ОПАСЕН! Това, че не свети вечер, му е малкият проблем, но че пада мазилка, е ЗАСТРАШИТЕЛНО!", пише Валентин Давидов, който е заснел разпадащото се подземно съоръжение.
Снимка: Фейсбук/Валентин Давидов

От кадрите личи, че положението в подлеза е наистина критично и може би е по-добре преди да бъде ремонтиран, достъпът до него да бъде ограничен, защото има опасност от срутване.

Иначе отговорът на въпроса кой е отговорен за поддръжката на подлеза се свежда до две възможнисти - или държавната агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), или общината.

В началото на миналата година беше обявено, че държавата ще прехвърли пътя на управление на местната власт. Уговорката беше, че това ще стане след приключване на ремонтите по него.

При всички случаи, една от двете отговорни институции очевидно е пропуснала да предвиди подлеза на спирката между "Траката" и "Евксиноград" в плановете си реконструкция. А нуждата от такава е повече от очевидна.