На потърпевши от телефонни измамници граждани в Добричка област са възстановени 36 810 лева през изминалато тримесечие на годината, съобщи началникът на Криминалната полиция при областната дирекция на МВР Красимир Манолов на пресконференция, цитиран от БТА.

По думите му при извършените десет измами през периода, девет от които са разкрити, посегателите са успели да измъкнат най-вече от възрастни жени общо 56 000 лева. Седем "ало" измамници са задържани, сред които петима са установени като т.нар. мулета, а двама са разигравали сюжети по телефона.

Измамниците продължават да заблуждават възрастни хора с искане да помогнат с пари на полицията, на болницата или други институции, заяви директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев и апелира хората да не се доверяват на подобни обаждания по телефона.

Припомняме, че преди дни премиерът Борисов обяви, че ако позволява законът, "...ще вземем имуществото на ало-измамниците и ще обезщетим пострадалите хора".

Това каза премиерът Бойко Борисов на Националното съвещание на ръководството на МВР, след като бе разбита група за телефонни измами, действаща в Румъния и България.