Д-р Людмил Савов, който се е движел пеша, бил ударен от "Рено Клио", управлявано от 20-годишен варненец, предаде БНР. От лечебното заведение уточниха, че това е станало точно пред главния вход, около 7,45 часа тази сутрин.

Шофьорът е с леки контузии, но твърди, че не си спомня нищо от излизането от дома си до момента на инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство, което трябва да изясни причините за случилото се.

След инцидента от ръководството на болницата призоваха за незабавни мерки по осигуряване на безопасността на лекарите и пациентите.

"На последната сесия на общинската комисия по безопасност, провела се преди броени дни, присъстваха представители на УМБАЛ "Св. Марина", които отново представиха документация във връзка със сериозната опасност пред входа. Надяваме се, че след поредния инцидент ще бъдат взети незабавни мерки от страна на компетентните органи и институции, с които ще се гарантира безопасността на всички граждани, нуждаещи се от високотехнологична медицинска помощ, а именно да се осигури нормален достъп до УМБАЛ "Св. Марина" за служителите, студентите, пациентите и техните придружители", заявяват от варненската болница.

През юни 52-годишният д-р Стефан Геренов от МБАЛ-Бургас загина на място след тежка катастрофа с личния си автомобил “Ягуар“ и камион.

Междувремнено днес полицията съобщи, че вчера вечерта 28-годишен шофьор, участвал в гонка, е блъснал трима младежи - 16-годишно момиче е загинало, а друго момиче и момче са тежко ранени.