Вандалски акт срещу сградата на Природо-математическата гимназия в Добрич. Кметът на града публикува кадри в своя Facebook профил, които показват щетите, нанесени от неизвестни до момента лица.

 

Сградата на учебното заведение е в ремонт и в нея не се провеждат учебни занятия. Оказва се, че при ремонта системата за видеонаблюдение е премахната. В ефира на "Събуди се" директорът на ПМГ "Иван Вазов" Галин Канев разказа за нанесените щети.

"В съблекалнята на физкултурния салон е потрошена ламперията, а в хранилището по химия е разлята боя по радиаторите. В една от стаите някой се е опитал да боядиса стената. Има забити столове в изолацията. Всичко това е станало по време на коледните празници", посочи Канев.

"Няма следи от разбиване. Не е ясно и откъде тези хора са влезли. За случая е уведомена и полицията, но засега оттам не са излезли със становище. Досега подобни инциденти, в такъв мащаб, в училището не е имало. Чупени са врати, обръщани са столове, надрасквани са стените, но винаги сме идентифицирали извършителите ", добави директорът.

"Съмнявам се посегателството да е извършено от ученици от нашето училище. Нека да изчакаме полицията да си свърши работата и тогава да коментираме кой е физическият извършител", заключи Галин Канев.