Вандали обръщат кофи за боклук в София. Мъже с качулки обикалят центъра и вадят отпадъците от контейнерите.

От фирмите за сметоизвозване получават сигнали, че в тъмните часове на денонощието това е масова практика, съобщи Нова телевизия.

Двамата мъже, които обърнали кофата, избягали без да обяснят какво ги е накарало да обърнат контейнера. Цветанка Колева видяла вандалите и се опитала да ги спре. "Виждам две момчета движат се по тротоара скачат върху кофите, събарят ги. И аз им направих забележка: "Защо събаряте кофите?" и те ми казват: "Спокойно! Ние сме от чистотата". Е, как ще сте от чистотата, като обръщате кофите", сподели тя.

Минути след вандалската проява на място дойдоха и двама от управителите на сметоизвозващата фирма. "От една седмица насам всяка вечер се обръщат кофи, изкарват се на средата на улицата. Тъкмо съберем на едно място боклука след половин час на друго място обърнати кофи", коментира Ивайло Даховски, управител на сметоизвозваща фирма.

"На долу с главата и има хора, които се обаждат и пускат оплакване, началника се обажда и ние се връщаме отново", коментира служител в сметосъбирането.

Освен да вадят боклука, вандалите чупели и контейнерите, оплакаха се от фирмата, която извозва отпадъците. Подозират и че изненадващите среднощни акции имат връзка с предстоящия местен вот. "В края на краищата боклукът няма цвят, има мирис. Да престанат. Има 4 дена до изборите, ако е свързано с изборите", заяви още Ивайло Даховски.

Полицията е сезирана, но задържани все още няма.