За кворума не съм особено притеснен, не виждам парламентарна криза. Това каза председателят НФСБ и депутат от ПГ на "Обединени патриоти" Валери Симеонов пред журналисти във връзка с обявеното от ПГ на "Воля - Българските родолюбци", че напуска парламента.

"Мога да коментирам факти, които са налице до момента. Не съм видял някой да напуска или да се провали до момента кворума сутрин. Ако това се случи, да го коментираме. До момента има само изявления. Дълг на всеки народен представител е да ходи на работа. По този повод ние внесохме предложения за промяна на правилника", каза Симеонов.

Той посочи, че му е комфортно, когато ги няма БСП. "Приемат се законите с едно добро темпо. Парламентът работи ли - работи. Добре ли работи - добре работи. Не виждам криза", заяви още Симеонов.

"Ще настояваме да се разгледат промените в Правилника за депутатските заплати при отсъствия. Предстои да се обсъди с коалиционния партньор ГЕРБ как ще се процедира с внесените промени в Правилника на народното събрание. Не знам, отложиха го по някакви причини, ще настояваме да се разгледа. Хората очакват да видят такава справедливост, каквато се вижда във всяка фирма и държавно учреждение. Как така ще отсъства някой от работа и ще продължава да получава 1/3 от заплатата. Това са 1200-1300 лв. Ние ще настояваме да се разгледат промените в правилника", заяви Симеонов.