Българският патриарх Неофит благослови втората кампания "Направи го за България", която се провежда в 11 града в страната. В Стара Загора бяха кръстени общо 131 деца. Той им пожела ангел хранител винаги да бъде с тях.

Патриарх Неофит благослови децата в Стара Загора

Снимка: БТА

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров стана кръстник на едногодишния Янислав Денчев, който бе доведен днес в храма от развълнуваните родители и братчето си, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Кметът му пожела да живее с добродетелите на християнските ценности, да е здрав и успешен. Янислав и още шест бебета от Стара Загора приеха тайнството Свето кръщение на специална церемония в катедралния храм "Св. Николай Мирликийски" от старозагорския митрополит Киприан.

Кръщенето в Стара Загора

Снимка: БТА

Кампанията помага на родителите, за да могат техните деца да приемат Светото кръщение. През миналата година се състоя първото издание на кампанията, която се оказа изключително успешна. Тя се състоя в девет града на страната и в нея се включиха близо 10 000 бебета, деца, родители, роднини, близки и приятели, припомнят от БПЦ.

Кръщенето в София

Снимка: БТА

Кръщенето във Велико Търново

Снимка: БТА