Разписанието на градския транспорт в Русе ще бъде съобразено по такъв начин, че да отговаря на нуждите на русенци, но да няма струпване на много хора в превозните средства в най-натоварените часове. Това съобщават от общинската управа в града като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Графикът се обновява ежедневно и е достъпен за всички на сайта на общината, както и на официалната ѝ страница във Фейсбук. Вижте промените на разписанието на градския транспорт тук >>

От кметството информират, че се следи непрекъснато за спазването на противоепидемичните мерки в превозните средства на градския транспорт. От началото на седмицата се извършва дезинфекция на всички 280 спирки, а също на детски площадки и пейки в града.

Пръскането се извършва от служителите на ОП "Паркстрой - Русе", които работят активно от понеделник. Директорът на предприятието Красимир Коев заяви готовност за допълнително снабдяване с пръскачки при наличие на още доброволци за извършване на дейностите.

Снимка: Община Русе

"С транспорт и служители ни съдействат и от ОП "Комунални дейности", каза още той.

В условията на извънредно положение се трудят и от общинското предприятие "Обществена трапезария", както и Домашният социален патронаж. Те предоставят храна и допълнителни грижи на нуждаещите се, най-вече възрастни граждани на Русе.