На днешното заседание на Комисията за безопасност на движението (КОБД) в община Русе бе решено с единодушие да се предложи на АПИ и ДАИ да обезопасят участъка на бул. "България" от страната на бензиностанция Лукойл, в посока от Русе към Бяла. Там в ранните часове на 16 май при трагичен инцидент загинаха двама млади хора от русенското село Тръстеник.

На АПИ се предлага:
- да се поставят знаци В27, забраняващи спирането от двете страни на пътното платно, след входа към бензиностанция "Лукойл"
- да се постави Г-образна мантинела в площта между входа и изхода на бензиностанцията, при подхода към нея
- да се маркира платното за движение
- да се постави указателна табела за най-близкия паркинг след бензиностанцията

На дневен ред бяха и резервните маршрути на атракционното влакче в Младежкия парк. Предложени и приети бяха две алтернативни трасета, които ще се използват при провеждане на мероприятия по основния маршрут.

Така влакчето ще продължи разходките си, без да пречи на разхождащите се в парка. Обсъдена бе и скоростта на атракциона, като КОБД реши максималната да бъде 15 км/ч.

Комисията обсъди и писмото, изпратено от председателя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев до Община Русе по повод "Златна Европейска лига за жени по волейбол" на 18 и 20 юни. Молбата на Ганев е за осигуряване на паркинг и маршрут на движение на автобусите, превозващи отборите, които участват в състезанието.

По този повод се реши:
- Приема затварянето на ул. "Петко Д. Петков" в участъка от ул. "Г.С.Раковски" до пл. "Свобода" за периода от 18 до 20 юни включително, за всякакъв вид МПС, с изключение на гостите на хотел "Дунав плаза" и автобусите, обслужващи отборите от финали на "Европейска златна лига - жени". За този период ул. "Петко Д. Петков" да се сигнализира за двупосочно движение в участъка от ул. "Г.С.Раковски" до ул. "Муткурова", за да се осигури влизането и излизането на автобусите, превозващи участниците в турнира.