Преподавателка по английски език от гимназията "Свети Методий" в столичния кв. "Бъкстон" е уволнена, след като разрешила на ученички да танцуват кючек в клас, съобщи Нова телевизия.

Една от съученичките на танцуващите осмокласнички обаче заснела случващото се и го пуснала в социалните мрежи. На кадрите се вижда как учителката ръкопляска.

След като клипът беше заснет и излъчен, една от осмокласничките, която се предлага, че е снимала, получи обидни и заплашителни съобщения във Viber. Майката на момичето Даниела Капинчева твърди, че именно учителката Чолакова ги е изпратила. Тя отрича.

"Учителката каза, че ученици от класа са я помолили, последната минута преди края на часа, имали повод да слушат чалга и те са пуснали музика, след което в междучасието е бил самият танц", коментира първоначално директорът Таня Трапова.

По-късно обаче след разговори с родители и преподаватели, Трапова взела решение за отстраняване на преподавателката. Директорката на гимназията заяви още, че и тя е получила заплахи, след като станало ясно, че ще уволни Чолакова. Не коментира обаче дали именно учителката ги е изпратила.