Успешно мина трансплантацията на черен дроб на 5-месечния Алекс. Операцията беше извършена в Германия, след като за 2 седмици чрез дарителска кампания бяха събрани половин милион лева, съобщава bTV.

Донор на черен дроб за малкия Алекс стана баща му. Операциите са продължили 10 часа.

"Всичко мина много добре, лекарите казаха, че е минало по учебник - без никакви проблеми, без никакви усложнения. И двамата са много добре, таткото Божидар вече става, ходи", сподели Роксана Ангелова, майка на Алекс.

"В болницата в Хамбург, където е извършена трансплантацията, работят едни от най-опитните лекари в тази област", разказва Роксана.

Родителите чакат с нетърпение малкият Алекс да излезе от реанимацията. И благодарят на дарителите, чрез които събраха нужната сума.

"Искам да им кажа, че им благодаря от цялата си душа и всяка една частичка от моето тяло, че направиха моята мечта възможна, за да видя Алекс здрав и някой ден пораснал", сподели майката.

Семейството ще остане в Германия най-вероятно още няколко месеца, защото предстои период на възстановяване и наблюдение на Алекс и баща му.