Обстановката в цялата страна тази сутрин отново е усложнена. Обявени са жълт и оранжев код за обилни валежи от сняг в западните части от страната и от дъжд - в южната.

В Смолянско всички автомобили трябва да са с вериги.

Увеличава се опашката от камиони на българо-гръцката граница, заради лошото време в Гърция - забраната за преминаване на ГКПП-Кулата вече е за превозни средства над 3,5 тона. Опашката е около 4-5 км, като шофьорите чакат близо 24 часа.

В София беше и най-студено тази нощ. Кметът Йорданка Фандъкова обяви на брифинг в 7 часа сутринта, че се очаква през целия ден ще вали сняг и затова чистенето, започнало през нощта, ще продължи.

"През изминалата нощ 169 снегорина работиха на терен в София. Почистват се спирки, тротоари, подходи към подлези. Градският транспорт се движи нормално по всички линии", каза тя и призова собствениците да почистят пред жилищните сгради и търговските обекти.

При над 5% непочистени участъци, от Общината няма да плащат на почистващите фирми, както е по договор, уточни Фандъкова.

162 души са прекарали нощта в кризисните центрове на Столична община, каза още тя.

Според прогнозата в Западна България ще вали сняг, в Централна снегът ще е примесен с дъжд, а на изток ще паднат повече дъждове. Новата снежна покривка в западната половина на страната ще достигне 10-15 см. Валежите в най-южните и югоизточните райони ще са от 30 до 50 литра на квадратен метър за денонощие. 

 Вижте подробната прогноза на Dir.bg