Временно изпълняващият длъжността управител на общинската болница "Д-р Димитър Чакмаков" в Раднево Наталия Арнаудова е с положителна проба за коронавирус и е хоспитализирана в болница в Сливен.

Тя обаче не е информирала никой за контактните си лица в здравното заведение, което е управлявала, съобщи областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

Управителката на общинската болница в Раднево е дала положителна проба за Covid-19 още в петък. Тя е фелдшер и е от Нова Загора, като е хоспитализирана в болницата в Сливен. Първоначално е заявила, че няма контактни лица в Раднево, което впоследствие се оказало невярно. Едва в неделя е уведомена и Здравната инспекция в Стара Загора, обясни областната управителка на Стара Загора Гергана Микова.

"До последно тя е твърдяла, че не е контактувала с никой от персонала на здравното заведение, което впоследствие се е оказало невярно. В този случай мисля, че трябва да бъде понесена и съответната отговорност, защото става въпрос за подчертано безотговорно поведение не само към собственото й здраве, но й към служителите в болницата", заяви областният управител пред БНР.

Вече са издирени и поставени под карантина всички контактни лица на управителката от служители на РЗИ-Стара Загора. Взети са мерки за дезинфекция в болницата в Раднево.