40-годишен бургазлия е бил спасен днес по обяд, след като му прилошало в сградата на Четвърто районно управление в Бургас в кв. "Меден рудник", съобщават от Областната дирекция на МВР в крайморския град.

Мъжът искал да подаде жалба, но внезапно колабирал във фоайето на районното управление, гълтайки си езика. Първа помощ му оказали четирима служители на реда: Инспектор Мартин Тодоров, мл. експерт Тодор Найденов, разследващ полицай Динко Чалъков и мл. инспектор Никола Костадинов от сектор "Пътна полиция", които запазили самообладание и адекватно реагирали в създалата се ситуация.

Дошлият на място екип от "Спешна помощ" констатирал, че бургазлията вече е в добро здравословно състояние, като навременната намеса на полицейските служители се оказала ключова за запазването на живота му. Въпреки това мъжът е бил откаран до УМБАЛ Бургас за преглед и установяване на причините за припадането.

Ръководството на ОДМВР Бургас изказва благодарности към служители на реда от Четвърто районно управление в Бургас, които за пореден път са демонстрирали професионализма и екипната работа, довели до спасяването на един човешки живот.