Ново поколение умен пробиотик, съчетал в себе си медицинското знание и високите технологии, показа стократно по-висока ефективност и по-бързи резултати в сравнение със стандартните форми. Преборвайки най-страшния враг на пробиотичните бактерии - киселината в стомаха - иновативната разработка изпъква пред останалите със своята сила, доказа пълно триетапно лабораторно проучване, проведено от екип учени у нас.

Директното доставяне на живи пробиотични бактерии в червата е единствената гаранция за желан положителен ефект

Според техните изчисления заелият първата позиция пробиотик, известен у нас с името ProCombo, доставя средно 100 пъти повече "добри" бактерии в сравнение с подгласниците му. И не само това - освен повече, те са дееспособни да влязат в сражение с диарията, газовете и подутия корем.1 Специалисти коментират, че за пациента тази разлика означава по-бързо облекчение, а в не малко случаи дори е решаваща за успешното справянето с гастроентерологичните несгоди.

За разлика от обикновените пробиотици, където "добрите" бактерии са изложени директно на солната киселина в стомаха и биват погубени, със специалното двойно капсулиране пробиотиците в ProCombo лесно преодоляват препятствието и достигат целта в перфектна кондиция

Снимка: Vitaslim

Значителната си преднина първенецът ProCombo дължи на технологична иновация. Единствена по рода си, тя предпазва пробиотика в специална двойна капсула. Така "добрите" бактерии успешно избягват гибелта във висококиселинните стомашни сокове и пристигат невредими директно в тънките черва, където започват да работят веднага. Пълната защита и двуетапното освобождаване на съставките, които осигурява ProCombo, са най-умният и работещ подход за успешно спасяване от коремния дискомфорт. Затова и не е случайно, че ProCombo отдавна е спечелил вниманието на специалистите, а още през изминалата година Българският фармацевтичен съюз го отличи с една от най-големите си награди, а именно "Продукт №1 за 2018 год." Научното издание на Българското дружество по хранене и диететика пък публикува подробен преглед на изследването върху пробиотиците, с което официализира информацията и направи достъпни за лекарското съсловие доказателствата за многократно по-голямата мощ на ProCombo. Освен фаворит в научните среди, през последните години пробиотикът в двойна капсула се наложи и като пръв избор на лекари и пациенти.

Доставяйки доказано високо количество живи пробиотични бактерии директно в тънките черва, ProCombo е ефективна помощ при широк спектър от коремни неразположения. Той успешно се бори с нарушенията в перисталтиката, премахва подуването и тежестта в корема, елиминира газовете и курканията в червата. Предвид своята сила, ProCombo е сериозен щит срещу неприятните последици върху корема, които нанасят антибиотиците. Приемът му от само 1 капсула на ден дава на корема това, от което той се нуждае, за да замърка от доволство.

Д-р Екатерина Радоилска е специалист по хранене и диететика с научна степен доктор на медицинските науки. Основните ѝ интереси и разработки са в областта на изследвания върху пробиотици, експериментално моделиране на микрофлората и др. От 1996 г. до сега е главен асистент в отдел "Микробиологични анализи" на НЦОЗА. Автор е на редица научни публикации.

РroCombo покрива всички изисквания за ефективност

Д-р Екатерина Радоилска е специалист по хранене и диететика с научна степен доктор на медицинските науки. Основните ѝ интереси и разработки са в областта на изследвания върху пробиотици, експериментално моделиране на микрофлората и др. От 1996 г. до сега е главен асистент в отдел „Микробиологични анализи“ на НЦОЗА. Автор е на редица научни публикации.

Снимка: Vitaslim

"За да се нарича пробиотик, всеки продукт трябва да осигурява две неща: 1. Постъпление на големи количества "добри" бактерии; 2. Те да са живи, за да окажат очаквания ефект. Желанието да проверим доколко това се спазва у нас мотивира екипа в отдел "Микробиологични анализи" на Национален център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) към Министерството на здравеопазването да проведе лабораторно проучване, обхващащо 6 от най-популярните пробиотични препарата, предлагани като хранителни добавки в аптечната мрежа. В изследването използвахме утвърдените международни стандарти за оценка на млечнокисели бактерии, чрез които определихме броя на микроорганизмите и тяхната жизненост.

Получените резултати потвърдиха, че количеството на пробиотичните бактерии във всяка капсула РroCombo е точно толкова, колкото е описано върху кутията. Поставени в среда, имитираща стомашен сок, микроорганизмите в ProCombo показаха най-висока степен на оцеляване в сравнение с всички останали проби. Това доказва, че РroCombo покрива всички изисквания за ефективност и значително се откроява със своето качество." Д-р Екатерина Радоилска, НЦОЗА

Снимка: Vitaslim

Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека до вас.

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>

 

Платена публикация

 

1Изследването е проведено от Националния център по обществено здраве и анализи, отдел "Микробиологични фактори", под ръководството на Д-р Екатерина Радоилска. Тествани са шест водещи пробиотични продукта, налични в аптечната мрежа. Те са подбрани така, че да покриват максимално широк спектър и включват както родни, така и вносни пробиотични средства в различен ценови диапазон, предлагани под формата на таблетки, капсули, сашета, и единствения у нас продукт в двойна капсула - ProCombo. Цитираните резултати са осреднени.