Ръководството на УМБАЛ "Александровска" взе решение да отстрани от длъжност началника на клиниката по хирургия доц. д-р Манол Соколов, съобщиха от болничното заведение

Доц. д-р Соколов е отстранен до приключване на оповестената от прокуратурата проверка, започнала след разследване на Нова телевизия за дарено на него жилище в София от възрастна пациентка, отбелязват от УМБАЛ "Александровска". 

Случаят, макар и с характер на частни дарителски отношения между граждани, за съжаление засяга отношенията "лекар-пациент", където лекарят е служител на болницата, а това от своя страна въвлича и името на Александровска болница в публичното пространство, коментират от лечебното заведение.

В съобщението се казва, че изпълнителният директор на болницата проф. Атанас Йонков е призовал доц. Соколов да излезе в неплатен отпуск до изясняване на "имотния казус", но той категорично е отказал.

Ръководството на болницата е разпоредило проверка за установяване дали дарителката д-р Лидия Чакърова е постъпвала някога като пациент.