Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков направи първите кадрови промени в телевизията, след като на 5 юли бе избран за шеф от СЕМ. Tой е сменил директора на Дирекция "Информация" Уляна Пръмова и на нейно място е назначил Мариела Драголова, която до момента беше изпълнителен продуцент на актуалното политическо предаване "Още от деня", съобщава ClubZ.

По закон генералният директор на обществената телевизия сам избира екипа, с който ще работи. Мандатът на членовете на Управителния съвет на БНТ обаче изтича следващата година и те се избират от Съвета за електронни медии (СЕМ). Дирекция "Информация" отговаря за най-важното звено на обществената телевизия - новините и актуалните предавания.

Уляна Пръмова е и бивш генерален директор на БНТ. Тя се върна в телевизията като шеф на дирекцията още в началото на мандата на Константин Каменаров.

Заедно с Пръмова са сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова и директорката на БНТ2 - Геновева Момчева. Надя Костова отговаряше за програмите на четирите канала на обществената медия (БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят).

Като мярка за ограничаване на дълговете на БНТ неотдавна Кошлуков спря предаванията "Стани богат" и "Спортисимо".