От МВР уточняват, че още преди шествието на рокерите тримата мъже са влезли в пререкание помежду си. Те са били задържани от полицията.

Ще им бъдат съставени актове за дребно хулиганство и след това ще бъдат освободени.

Скандалът избухна, след като двете групи се озоваха в непосредствена близост без полицейска охрана помежду им и участниците в мелето започнаха да се замерят с бутилки минерална вода, предаде БНР. Екипи на СДВР оградиха района.

Вижте снимки >>>

"Нощните вълци” пристигна пред храм-паметника "Александър Невски” малко след 14 часа, съобщи "Фокус”. Групата от руски рокери е около 20 души. Те бяха посрещнати от привържениците си с викове "Русия".
Рокерите влязоха в храма и запалиха свещи, а после успяха и да разговарят с привърженици.

Контрапротестиращите ги изпратиха с освирквания.
Противници на рокерите скандираха "Тук не е Москва“ и носеха плакати "Путин - фашист, световен терорист“, съобщи БГНЕС.

Антируските демонстранти, около 50 души, влязоха в сблъсъци с полицията. Те започнаха да скандират искания за оставка на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Румяна Бъчварова, защото, според тях, те са превърнали "България в руска губерния“.

Около катедралния храм обикаляше автомобил със знамето на Украйна. На площада освен антируските протестиращи имаше и проруски привърженици.
Между двете групи застанаха няколко редици полицаи.

Протест срещу пристигането на рокерите беше организиран във Фейсбук. Събитието беше разгласено като "Вън "Нощните вълци“ от България!“.

Столичната община е дала разрешение за шествието на руската рокерска група. Поискани са били и становищата на МВР, ДАНС и прокуратурата. Мотопоходът се провежда при засилени мерки за сигурност.

Преди да стигнат до София, руските рокери минаха през Бургас, където също имаше сблъсъци. Те посетиха и храм-паметника "Рождество Христово“ на Шипка и Троянския манастир.