58-годишна начална учителка от Симеоновград беше заснета във вихъра на предизвикателен танц по време на абитуриентски бал в ресторант край Харманли.

Видеото, на което се вижда как преподавателката танцува, беше заснето на 24 май и веднага разпространено в социалните мрежи. Случката се разигра в ресторант "Приказките" в малките часове на нощта. В разгара на купона, 58-годишната учителка от СУ "Св.Климент Охридски" става звездата на дансинга, а за мръсните танци й помага младеж, който дори прави стриптийз.

Хвърлят се салфетки, лази се по дансинга, полата й се вдига до кота- бикини...Това са само част от изпълненията на учителката, снимани и пуснати във фейсбук от абитуриенти. Клипът с мръсните танци бе публикуван на профила на зрелостник от Харманли и след разговор с директора на училището - изтрит.

Още на следващия ден учителката е подала оставката си и изразила искрено съжаление за случилото се.

Пред камерата на Нова телевизия директорът на училището Тодорина Иванова каза, че въпросната преподавателка не била поканена на абитуриентския бал. Била в ресторанта на свободна консумация, както и мъжът, с когото се впуснала в предизвикателния танц.

"Тя е назначена в началото на учебната година на мястото на друга колежка. Не е създавала проблеми. Проверявала съм я в качеството си на директор. Тя си провежда учебния процес така, както трябва. Не са ми звъняли родители. Провеждала съм разговори единствено с колежката и с останалите колеги, които са останали до края на вечерта, за да изясня ситуацията", обясни Тодорина Иванова пред БНР.

Учителката е написала в обясненията си, че е била под въздействие на алкохола, че не помни какво точно се е случило и че съжалява за постъпката си. Подала е молба и е освободена по собствено желание. От Регионалния инспекторат по образованието в Хасково коментираха, че няма да извършват проверка и смятат случаят за приключен.