Радка Тодорова от Благоевград заяви пред bTV, че младият мъж ще продължи с измамите.

Спас Василев, каквото истинското му име, се споразумя преди дни с прокуратурата и получи само 7 месеца затвор за две от измамите. А тъй като той вече прекара 6 месеца в ареста, по закон те се приспадат от присъдата и през май ще излезе на свобода.

Тодорова била организатор на група от 10 души, които през 2011 година трябвало да посетят Милано с билети, обещани им от Спас. Оказали се измамени, а тя си потърсила правата като подала жалба.

Сега учителката е изумена от твърдения, че измамени са получили обезщетение от него.

"Никой отникъде не ми се е обаждал за никакви пари, оттам ми е възмущението. Изведнъж виждам, че адвокатът му говори пред медиите, че той е невинен, че има изплатени пари...", каза Тодорова.

По делото обаче бяха разгледани само два случая на доказани измами на други хора. Прокурорът по делото - Вероника Трифонова, обяви, че 1900 лева, с които са били излъгани те, са възстановени.

"Спас Василев е изключително интелигентен човек, той съжалява за случилото се. Негови приятели събраха по 100-200 лева и ми преведоха 2000 лева, за да мога да възстановя парите", коментира преди дни пък защитникът на Спас Георги Ценев.

Миналата година стотици хора се оплакаха, че са били измамени от мъжа, представял се за Александър Николов, с оферти за евтини самолетни билети до различни дестинации. Оказа се, че почти никой не го е виждал, но Фейсбук профилът му с фалшиви снимки и самоличност беше изключително популярен и през него той комуникира с потърпевшите. Използваните от него снимки се оказаха на французина Александър Мартинез, който работи за компанията "Ер Франс".

Мартинез: Съжалявам за жертвите на Спас