Директорът на едно от големите столични училища - 51-во - Асен Александров, коментира, че трябва да се обсъди идеята по-големите ученици да минат за известно време на дистанционно обучение заради скока на заразените с коронавируса, но епидемиолозите са тези, които трябва да решат.

"Моето предложение е учениците от горните паралелки вместо да бъдат карантинирани, да бъдат на училище с цели шлемове. Това може да се издържи, ние учителите издържаме по цял ден с цели шлемове и това е вариант", заяви обаче Александров пред БНТ.

Той уточни, че в момента в неговото училище има четири карантинирани класа заради трима ученика и има 9 карантинирани ученика без да имат тест, а заради техните родители. Според него това не е много при положение, че има 43 паралелки в училището.

Александров заяви, че засега не предвиждат да се премине към дистанционно обучение, а по-нататък ще преценят в зависимост от ситуацията.

Асен Александров

Снимка: Официален сайт

На 13 октомври от Министерството на образованието съобщиха, че в страната има 144 учители и 142 ученици, заразени с коронавирус, което определиха като много нисък процент. Със сигурност бройката се е увеличила, но просветният министър Красимир Вълчев беше категоричен, че онлайн обучение ще се въвежда отново чак при 20% заразени в едно училище.