По първоначални данни от извършената аутопсия вероятната причина за настъпилата смърт на 13-годишната ученичка от Враца се дължи на белодробно страдание, развило се бързо и довело до летален изход. Това съобщиха от Окръжна прокуратура във Враца.

Седмокласничката Нели почина внезапно вчера в училище "Христо Ботев". 

Окръжна прокуратура - Враца е образувано досъдебно производство, в рамките на което се извършват множество процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и назначаване на експертизи.

Родителите, близките, ръководството на училището и съучениците на детето твърдят, че то не е боледувало. Вероятно болестта се е развила мълниеносно, смятат специалисти.

В училището е обявен двудневен траур. С децата от класа работят психолози.

"Правим всичко възможно да успокоим съучениците на момичето, с тях работят психолози. Скърбим заедно с родителите и умолявам медиите и обществеността да не правят сензации от тази човешка драма", каза пред "Конкурент" директорът на най-голямото училище в града Виктор Кръстев.

Днес и утре върху фасадата на школото с почти 200-годишна история е спуснат черен флаг.

От двустранна хеморагична пневмония през ноември в София почина и 3-годишно дете. При случая с Александър, чиито родители обиколиха три столични болници преди синът им да издъхне, пневмонията е била причинена от вирусна инфекция. Заради нея възникнали и допълнителни усложнения - тежки двустранни кръвоизливи в надбъбречните жлези.