Петър Четников - шеф на дирекция "Обществен ред и контрол" в район "Владислав Варненчик", е бил открит мъртъв около 2,30 часа в събота във Варна, съобщава местният в. "Позвънете новини". Тялото е намерено в банята на апартамента му на бул. "Владислав Варненчик"- цялото обляно в кръв и с кухненски нож до него. 

Първа видяла трупа съпругата на Четников, която е бременна в петия месец. Тя сигнализирала на полицията и Бърза помощ.
Аутопсията констатирала 24 прободни и прорезни рани. Пред дознателя жената обяснила, че се събудила след 2 ч. и като видяла, че Петър не е в леглото, го потърсила. Така се натъкнала на тялото му. При огледа не били открити следи от борба, нямало и т. нар. защитни наранявания по ръцете на съпругата.

Петър имал множество пробождания - по шията, тила, гърдите и дори наченки на скалпиране. Според патоанатомите, заели се със случая, би могло и той да си ги е нанесъл. Смъртоностният удар е бил в стомаха.
Странната ситуация обаче навела майката на Четников, която е била в апартамента, както и всичките му приятели, които го познавали като ведър и стабилен човек, че не той е посегнал на живота си. Според тях, както и разследващите, не по-малко странно е и това, че жената на Петър не е чула нищо.

Към момента още в прокуратурата не са постъпили писмените резултати от аутопсията и не е ясно дали в кръвта на Четников има алкохол или упойващи вещества.
"Засега разследването е за самоубийство. Все още е много рано да се каже каквото и да било, но има много необясними моменти. Чисто психологически е странно и за мен как човек може да причини смъртта си по такъв жесток начин, но също така е странно и това, жената, с която починалият е сключил брак преди 10 дни и чака дете от него, да го прободе толкова пъти. Всичко е много неясно", коментира дежурният във Варненска районна прокуратура Александър Атанасов, на когото е докладван случаят.

Ритуално самоубийство е най-вероятната версия по случая във Варна, каза обаче по-късно на пресконференция в МВР вътрешният министър Цветан Цветанов. Според информацията, с която разполагат в полицията до момента, над мъжа няма насилствено посегателство, няма проникване и на външен човек в дома му. По думите на Цветанов, най-вероятно става въпрос за човек с психическо отклонение. 

Петър Четников нямаше никакви проблеми в работата, коментира пред БГНЕС районният кмет Добромир Джиков. Срещу младия мъж не е имало и никакви жалби и сигнали от страна на граждани.
"Той нямаше проблеми и пререкания с колеги, вършеше си много добре работата. Това е голяма трагедия. На 28 юли присъствах на сватбата на Четников и в никакъв случай не съм очаквал такъв фатален край", разказа още кметът.
По негови данни, общинският служител е бил в отпуск след сватбата си.

“През последните седмици Четников беше тъжен и угрижен”, разказа обаче  колежка на починалия общински служител.


Текстът е актуализиран в 17,30 ч.