Това заявиха днес експерти пред Софийския градски съд, където се гледа процесът, предаде БТА.
При инцидента на 18 април м.г. след спречкване между две компании пред дискотеката бяха смъртоносно прободени 21-годишният Кирил Въжаров - вратар на Националния отбор по хокей, и Васил Александров на 24 г. Тогава тежко ранен беше и приятелят им Кирил Димитров.

Подсъдим за убийствата е 25-годишният Илиян Тодоров от Перник.

По време на днешното заседание беше представена експертиза за психическото състояние на свидетеля Стефан Стойков - приятел на подсъдимия. В показанията си Стойков заявява, че не си спомня нищо от момента на убийството. Според вещите лица обаче, няма медицинско обяснение за подобна амнезия, като те заявиха, че липсата на спомени в показанията му е избирателна. Все още не са готови други две експертизи - за установяване на ДНК и техническа, бе изяснено по време на заседанието. Пред съда беше представена снимка на нож, който според Стефан Стойков прилича на този, който Тодоров си купил преди инцидента.
Свидетелят Цветан Иванов – продавач в магазина, от който се предполага, че е купено хладното оръжие, обаче обясни, че такъв нож при тях не се продава.

На предишното заседание по делото свидетелка заяви, че е била заплашвана от бащата на един от убитите младежи.

Делото продължава на 28 и 29 юли.