29-годишният мъж от ромски произход, който вече има три присъди, беше арестуван преди няколко дни за смъртта на софиянеца на 4 юли. Той почина след масов бой с роми.

По-рано днес Димитров заяви, че е невинен и иска да бъде подложен на детектора на лъжата, за да го докаже. Той твърди, че може да посочи 17-годишен свидетел, който знае как се казва истинският убиец, съобщи БГНЕС.

Прокурорът по делото заяви, че ще разпореди Славчо Димитров да бъде разпитан на детектор на лъжата.
Въпреки това той поддържа обвинението, че Димитров е убил Райнов с дървен сап в главата. За да докаже твърденията си, държавното обвинение се основава на показанията на трима свидетели. Те посочват, че след удара Райнов паднал на земята, известно време краката му потрепервали, след това не помръднал. По-всяка вероятност причината за убийството, според прокурора, е по хулигански подбуди. Според него обаче, и двете страни носят отговорност за инцидента.

“На мястото е имало полицаи, които не са успели да предотвратят убийството, защото са се страхували”, обясни обвинителят. 
Преди няколко дни обаче от МВР заявиха официално, че вътрешната проверка е установила, че служителите, които са отишли на мястото не са могли да видят какво става, намерили тялото на Райнов по-късно зад къща.

Прокурорът посочи още, че адресът, където живее Димитров, се разминава с този, посочен в личната му карта. Адвокатът на обвинения – служебен защитник, заяви, че не може да се регистрира по настоящия си адрес, тъй като обитава незаконна постройка и общината не му позволява да се регистрира.