Това разказва самата Калайджиева, която от 11 години не живее в България и срещу която има неизпълнена европейска заповед за арест, цитирана от в. "24 часа". Заради това, че Лондон отказва да екстрадира българката, делото за убийството на адвокатката буксува от години, като се очаква да бъде възобновено на 17 ноември.

Димитрина Калайджиева е бивша секретарка на застреляния през 2002 г. прокурор Николай Колев, който приживе също бе обвиняем по делото за убийството на Надежда Георгиева през февруари 2000 г. В случая бе замесено и името и на тогавашния главен прокурор Никола Филчев. Съпругата на Колев - Нанка Колева, заяви пред съда, че при личен разговор с нея Филчев е признал, че е убил жертвата. По думите й, съпругът й също е споделил, че бившият главен прокурор е убиецът на ямболската адвокатка, като тази информация е научил след срещата със следователя по делото Илия Илиев.
Вина на Филчев обаче не бе доказана
.

Освен Калайджиева обвинени за убийството са съпругът й Пламен Калайджиев, както и съсобственикът на "Стара изба 1924" Орлин Аврамов, който е бивш работодател на адвокатката и за него се смята, че е физическият й убиец.

"Знаеш ли какво ще се случи, ако не си затвориш голямата уста. Ако не спреш да говориш какво си видяла и чула, ще ти я затворим завинаги. Ще ти вкараме зъбите в сливиците. Гледала ли си "Екзорсиста", ще ти обърнем главата обратно. Няма да си видиш детето, ако не си затвориш голямата уста" - това били част от заканите, отправени към Димитрина Калайджиева след убийството, разказва тя.

По думите й самият Никола Филчев се срещнал с нея и я заплашил. "Той потърси среща. Той не заплашва директно като другите. Говори много тихо, преди да изкрещи 2 пъти. И е най-опасен, когато говори с тоя тих и равен тон. Когато ти казва: "Аз добронамерено те съветвам да внимаваш какво правиш, все пак детенце имаш." Усещаш как кръвта ти се смразява и ти остава само да се надяваш, че ще му мине и ще си тръгнеш. Нямате представа какво Филчев представлява", казва Димитрина Калайджиева.

Тя заявява, че няма да се върне доброволно в България, защото се страхува за живота си и е категорична, че нито тя, нито другите двама обвиняеми имат общо с убийството на Надежда Георгиева.