По предварителни данни, смъртта е настъпила от прободна рана, съобщи БНР.

Сигналът в "Спешна помощ" е подаден в 4.30 часа. Трупът е открит на улица в село Николово недалеч от таксиметровия автомобил, уточниха от МВР. По първоначална информация убитият е на възраст около 59 години.

Вижте снимки>>>

Кметицата на Николово Марийка Генова каза, че улица "Христо Ботев" е тупик, намира се в края на селото и граничи с поляна. Наблизо е пътят за село Просена.

"Потресена съм. Доскоро Николово бе най-спокойното село. Местните хора са миролюбиви, не вярвам убиецът да е местен", коментира Генова, цитирана от "24 часа".

Извършителят е избягал и се издирва.

На мястото на убийството се извършва повторен оглед от съдебен лекар, дознатели и експерти от Областната дирекция на МВР в Русе.

По информация на русенската телевизия ТВН около час преди подаването на сигнала за убийството в диспечерския пункт на таксиметровата фирма в Русе, към която работел убитият, изгубили GPS-връзката с него. Все още не е изяснено по какви причини – дали GPS-ът е бил изключен съзнателно или връзката се е изгубила заради пресечения терен, в който се намирало таксито.