Тялото на Милена бе открито около полунощ на 29 декември на метри от къщата, в която живее с 28-годишния Илиян в пловдивското село Куртово Конаре. Двамата се сгодили на Коледа и планирали сватба, но младият мъж бил болезнено ревнив.

Оказва се, че Илиян Рангелов е прочел sms-и, изпратени до годеницата му от неин колега. Текстовите съобщения, на които е назначена техническа експертиза, били повече от безобидни. Колегата на Милена й е пишел колко е красива и колко много я харесва. Това обаче се оказало достатъчно, за да провокира безумната ревност на Илиян, пише "Монитор".

Така в разгара на скандала, минути преди да тръгне за работа, отчаяната и притеснена Милена казала на Илиян: "Разделяме се!" и тръгнала за нощна смяна. Тогава младият мъж грабнал 15-сантиметровия нож, настигнал годеницата си на улицата и с един удар в сърцето я убил на място. След това убиецът се прибрал, оставил ножа на обичайното му място и си легнал. Така, когато колегите на Милена отишли да го търсят, той излязъл, преструвайки се, че са го събудили.

При първия оглед криминалистите не открили ножа. При втория обаче хладното оръжие било намерено, а по калъфа му била открита ДНК на Милена и биологичен материал на Илиян, въпреки че годеникът се опитал да измие острието и да заличи всички следи от убийството.

На 30 декември е бил направен и следствен експеримент в Куртово Конаре с участието на обвиняемия и той е показал как е точно е убил Милена.

Въпреки че в ареста 28-годишният убиец опита да се самоубие, като си преряза вените на едната ръка, съдът не го съжали и го остави за постоянно в ареста.

За извършеното престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от 10 до 20 години затвор.