59-годишната Веселина Янкова Динева е обвинена, че умъртвила съпруга си Димитър Миразчиев през август 2014 г. и след това изхвърлила трупа му в Морската градина на Бургас, съобщава в. "Труд".

Две години обаче крила, че той не е жив и прибирала пенсията му.

Жената работи като детска учителка, живее в жк „Лазур“.

Пред съдиите Веселина се правила, че не чува и заявила, че е със слухов апарат. Тя помолила да не бъде задържана под стража, а да я пуснат под домашен арест. По думите й, нейни приятелки били свидетелки, че е невинна.

Прокурорът по делото Ангел Георгиев обаче заяви, че обвиняемата е отговорна за умишлено убийство, измама и противозаконно лишаване от свобода. Тя уж гледала болния си съпруг, но не го пускала да излиза навън. Противозаконното лишаване от свобода продължило година и три месеца.

Полицаите влезли в дирите й едва преди месец и половина, когато била установена самоличността на трупа. Останките са открити още на 26 февруари 2015 г. до Колежа по туризъм в парк „Езеро“ в Бургас. Тъй като били намерени обаче само череп и кости, разследващите не могли бързо да установят на кого са. Едва преди около месец и половина ДНК експертиза установява, че те са именно на мъжа на Веселина Гинева.