Това е заключението на съдебно-психиатричната експертиза, която бе назначена по делото, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Тялото на момичето бе открито на 20 август 2017 г. в асансьор на блок 108 в бургаския кв. "Меден рудник". Никол е била умъртвена с един удар с кухненски нож, като острието е засегнало сънната артерия. За убийството, няколко часа по-късно, бе задържан 15-годишният Иван, който се запознал с нея в социалната мрежа Фейсбук.

По време на гледането на мярката му за неотклонение стана ясно, че след като намушкал Никол, ученикът отишъл да играе на криеница и гоненица с приятели. Според адвоката му, момчето е с развитие на 10-годишно дете. В училище Иван работел с ресурсен учител, тъй като се водел ученик със специални образователни потребности.

От момента на задържането си до сега осмокласникът е в ареста. Неговите родители твърдят, че синът им е бил натопен и убиецът е друг.

Не съм виновен, убиецът на Никол е по-голямо момче с маска. Аз го видях, но той ме заплаши, че ще убие семейството ми”, казал Иван на майка си Донка. 

Разследващи обаче са категорични, че са събрани достатъчно доказателства, които уличават 15-годишния ученик.

Все още не е ясно защо момчето и момичето са влезли точно в този вход на блок 108 и откъде се е взел ножът, съобщава "Бургас Инфо". Иначе Никол и Иван се запознали във Фейсбук и там си уговорили злополучната среща, която завърши със смъртта на момиченцето.

Пред нощта след убийството в профил, който е използван от Иван, са споделяни всички новини за открития труп на неизвестна жена в Бургас. Тогава никой - дори и полицаите не знаеха самоличността на жертвата. Тя стана ясна, след като майката на убитото дете подаде сигнал и описание на изчезналата си дъщеря.

В пробите взети от Иван и Никол няма следи от наркотици.