Седем души бяха задържани вчера за нелегален внос на цигари без бандерол в големи количества. Сред тях са началникът на Митнически пункт "Олтоманци" Георги Владимиров и бизнесменът от Варна Борислав Манджуков. Операцията носи кодовото име "Цигараджиите".

Стана ясно, че Фози е уволняван и после възстановяван на поста от съда два пъти. Вчера Мая Манолова, депутат от БСП от Кюстендил, категорично отрече Фози да е свързан пряко с нея или с червената партия.

Цветанов добави, че прочел "в медийните форуми, че също така представител от администрацията на бившия премиер Станишев, една дама, е била в много близки отношения с Фози и по този начин се е демонстрирала близост реално и с премиера Станишев. Но разбира се, че това може да са поредните спекулации, не са малко случаите, когато действително с подобни познанства се спекулира прекалено много", коментира Цветанов.

По-рано по ТВ7 той загатна, че БСП е получавала пари от дейността на митничаря с думите: "по-важно е, ако са получили такива средства, БСП да ги предадат за района на Перник, на Радомир, за да се предприемат съответните възстановителни дейности” от земетресението.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу Георги Владимиров-Фози, Борислав Манджуков и още петима души, задържани при спецоперация "Цигараджиите".

Предотвратени са щети за над 2 милиона лева, заяви по-късно на пресконференция ръководителят на Специализираната прокуратура Светлозар Костов, цитиран от "Фокус".
Той уточни, че Георги Владимиров е предпазвал ТИР-овете, които са влизали от Гърция, и е осигурявал коридор през границата, заяви прокурор Даниела Попова. Другият ръководител на групата - Асен Поборников, е организирал цялата дейност на престъпната група.
„Борислав Манджуков е финансирал операциите, знаел е за какво става дума, участвал е активно в действията на тази организация. Имаме проследяване на финансови средства”, каза прокурор Попова.