Според обвинението, именно Дачи е стрелял по Юри Галев.

Петков-Дачи е задържан в Плевен за стрелбата срещу Камен Балбузанов-Куката от ноември 2009 година, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от “Фокус“.

Камен Балбузанов-Куката е една от знаковите фигури на плевенския подземен свят.  На 20 ноември 2009 г. около 19.40 ч. 32-годишният плевенчанин бе прострелян в кафене във Плевен. Той бе приет в болница с четири огнестрелни рани - в дясното рамо, дясната ръка, десния крак и в лявото бедро, остана жив. Зад гърба си има 11 присъди за кражби, хулиганство и измама.

"Дачи е човекът, който е стрелял по Куката и това с днешните процесуално-следствени действия се установява“, заяви Цветанов. "Надявам се, че този път ще имаме разбиране и за нас е важно подобен човек първо - да бъде съхранен жив и здрав, и второ - да бъде извършено обективно разследване, което за нас е изключително важно: със съдържанието на всички сегменти на функционирането на една организирана престъпна група, както беше по "Килърите“, добави Цветанов.
За опита за убийство на Балбузанов той припомни: „Знаете, че там имаше изстрелян цял пълнител от пистолет. Нека разследването да продължи по същество”.

Цветан Цветанов коментира още, че МВР и Прокуратурата продължават работата по документирането на няколко случая, за които има оперативна информация, за убийства и опити за убийства. Работата обаче е затруднена от решения на „независимата” съдебна система, като това за освобождаването от ареста на задържани при „Килърите”.

Георги Петков-Дачи бе един от петимата задържани, които останаха в ареста при операция „Килърите" по случая с убийството на Юри Галев. Тогава, освен Петков, в ареста бяха Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Васко Кеца, Методи Иванов и Янко Попов-Туци. На 3 август състав на Софийски апелативен съд освободи от ареста четирима от петимата задържани и остави в ареста само Методи Иванов.