В края на миналия месец бе задържан Антон Петров – Хамстера, а прокуратурата му повдигна обвинение за това, че е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция.

С него бе задържан и Мирослав Йончев, съдружник в модна агенция "Май Ейджънси". В съдебна зала стана ясно, че агенцията имала и алтернативна дейност с определени тарифи на час и на нощ за моделите в нея.

За да отговори на въпроса дали е възможно хората в организацията да са правили компромат чрез тези момичета – да са записвали политиците, Цветан Цветанов каза, че има такава оперативна информация.

"Това е една от схемите, които е използвана за шантаж и аз съм убеден, че в минали времена, дори има и в момента видни политици, които се предполага, че се държат по този начин. Нямаме към настоящия момент свидетелски показания в тази посока, но има оперативна информация, че това е един от подходите", заяви вътрешният министър.

Той смята, че са "доста тези, които през тези 20 години сигурно са ползвали тези услуги" и има достатъчно предположения за това, но не и конкретни имена.

"За голямо съжаление през всичките тези години политиците се възползваха, както от организираната престъпност, така също и от подобни екстри, защото в един процес, когато ти вече си властимащ, получаваш подкрепата от подобни хора, разбира се, че започваш да си малко доста по-либерален в отношенията и да смяташ, че всичко ти е позволено", каза Цветанов и каза, че сега има политическа воля да бъдат разкрити.

Светлана Василева, чието името бе замесено в случая, свързан с мрежа за проституция, разплитането на който доведе до задържането на Антон Петров – Хамстера и Мистър България 2003 Мирослав Йончев, отрече да познава двамата арестанти.

Никога не съм работила за агенцията на Йончев. Не мога да повярвам, защо моето име решиха да намесят,” каза пред bTV Светлана Василева.

„Всеки сам решава как да изкарва пари,” заяви набедената плеймейтка и обясни, че за своите разчитала на помощ от родителите си, приятеля си. Наред с това поддържала и „жълт” сайт, от който си изкарвала по нещо.

Василева се учуди, защо след всичко казано по неин адрес, още не е извикана за разпит и добави, че не се страхува, че ще й бъде повдигнато обвинение. В същото време прокурорът по делото беше категоричен, че тя е била участник в схемата за склоняване към проституция.
Светлана вече си е наела адвокат и се закани „да съди не само прокурора”, но и Ралица Тодорова, която „почернила името й”.

На заседанието по делото срещу Хамстера прокурорът Милко Момчев каза, че Светлана е работела като компаньонка в агенцията на Йончев и дори участвала в подбора на момичетата. Обвинението се позова на свидетелските показания на Мисис България Свят 2008 Ралица Тодорова.