Kметът на София Йорданка Фандъкова инспектира строителството на третия лъч на метрото на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Янко Сакъзов". Там приключи изграждането на метротунела с помощта на специалната тунелопробивна машина.

"Днес пробивната машина излиза при Малък градски театър, което значи, че сме почти на финала", каза по-рано Фандъкова. Според нея трасето на третата линия е било много тежко.

До края на годината ще са готови 8 км с 8 метростанции от Третата линия - от Красно село до бул. "Владимир Вазов", а останалите 4 км ще са готови до средата на следващата година, отбеляза столичният кмет.

"Строим изключително бързо. За мен е било изключително важно метрото да се строи, дори и когато не е имало пари", подчерта Фандъкова, цитирана от bTV. Проектирани са и следващи отсечки. Тази година ще се правят ремонти и на 16 знакови улици и булеварди, каза още градоначалникът.

Във връзка с протеста в столичния градски транспорт кметът каза, че заплатите на шофьорите ще бъдат увеличени.

"Отделихме 10 млн. лв за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт. Продължаваме преговорите със синдикатите, наредила съм да се реконструира едно общежитие, за да може хора, идващи от провинцията да работят в градския транспорт, поне временно да има къде да бъдат настанени", каза Йорданка Фандъкова.

В очакване машината да "пробие" при Малък градски театър

Снимка: Булфото