Със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов броят на ваксинационните пунктове, в които гражданите могат да бъдат имунизирани срещу коронавирусна инфекция, считано от днес се увеличава на 352. Това съобщиха от министерството.

Най-много временни ваксинационни пунктове се разкриват в София - имунизации срещу COVID-19 ще се правят в 44 лечебни заведения. Кабинети се разкриват в общинските болници, частни структури и ДКЦ-та.

В Пловдив пет общински лечебни заведения осигуряват от този понеделник "зелен коридор" за желаещите да се ваксинират, съобщи директорът на дирекция "Здравеопазване" към Община Пловдив д-р Калин Калинов. Това са ДКЦ 1 на пл. "Понеделник пазара"№ 5, ДКЦ 2 на бул. "Шести септември" № 110, МБАЛ "Свети Мина" на ул."Иван Вазов"№ 59, МБАЛ "Свети Пантелеймон" на бул."Никола Вапцаров" № 59 и ДКЦ 5 в ж.к."Тракия" ул."Съединение" №42). "Зелените коридори" са от 10.00 до 15.00 часа, но управителите на лечебните заведения поеха ангажимент, че при необходимост работното време ще бъде удължено, ако има чакащи хора".

Вижте всички места по градове, където се разкриват пунктове за ваксинация срещу коронавирус: