Осем нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани в област Видин за последното денонощие, съобщават от областна администрация. От тях двама са медицински специалисти от МБАЛ "Света Петка" - лекар и медицинска сестра от Отделението по ушно-носно-гърлени болести, предава БТА.

Установено е заразяване с COVID-19 и в Дома за стари хора в град Кула. Положителни резултати за коронавирус са дали една домуваща и две лица от персонала.

Домуващата е на 92-годишна възраст и е изписана преди дни от Отделението по хирургия на МБАЛ "Света Петка". Заради установяването на заразата в лечебното заведение, лицето е било изследвано за COVID-19. Изследвани са и всичките 23-ма човека от персонала.

Ползвателите на социалната услуга са общо 48 лица, като предстои и те да бъдат тествани.

При повторното тестване на всички останали в Дома за стари хора в село Гара Орешец, община Димово е установена положителна проба на още едно лице от домуващите.

До днес потвърдените случаи на заразени с коронавирус в област Видин са 111, като 40 от тях са медицински служители. Четирима пациенти, дали положителна проба за COVID-19, са починали. Осем от заразените с кроновирус са излекувани.