Трима депутати от "Обединени патриоти" са с COVID-19, като единият от тях е в много тежко състояние. Още един народен представител от тяхната група пък е под карантина. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов на брифинг на управляващата коалиция по повод проваленото заседание тази сутрин заради липсата на кворум.

Той обаче не обяви имената на заболелите. 

"Аз съм твърдо за пълно затваряне и подкрепям изцяло мнението на специалистите. Нашите лекари са герои и ние преди време ги стъпкахме, но се оказа вярно, че ще се мре яко. Аз съм категорично за по-твърди мерки. Виждаме какво става в Германия, Англия, Франция. Там втърдяват мерките", заяви пред БНТ Валери Симеонов и допълни:" В крайна сметка има едно по-важно нещо от икономиката и това е човешкия живот."

Мнозинството пък остро осъди опозицията, че не се регистрира в пленарната зала. "Това поведение е безотговорно и от човешка гледна точка", твърди лидерът на НФСБ.

Даниела Дариткова пък уточни, че двама депутати от ГЕРБ са под карантина.

Междувременно кметът на Пловдив Здравко Димитров, който от събота е в болница, съобщи, че днес отново е вдигнал температура.

"Вирусът ме повтаря. Няма здрав, няма спортист. Коварна е заразата", коментира от болничното легло градоначалникът. Лечението му продължава да е с антибиотици, които му ги вливат чрез системи. Симптомите при него се появили преди две седмици. Самият Димитров разказа, че в първите три дни бил доста зле - главоболие, температура, болки в стави и мускули. Седмица след диагностицирането му каза, че вече се чувства по-добре, но в събота е вдигнал температура и е приет в болница. Оттогава е на системи.

Кметът на Дупница Методи Чимев също даде положителен тест за коронавирус, съобщиха от пресцентъра на Общината. В следващите дни той ще остане под карантина в дома си.

"След симптомите в почивните дни, веднага си направих тест, който излезе положителен. Това налага да бъда у дома с назначено лечение", коментира Чимев.

Той е казал, че в следващите дни, ще продължи да работи дистанционно. Чимев е призовал и за стриктно спазване на мерките от всички