Трима души са задържани пред сградата на Народното събрание, след като млади граждани се събраха, за да направят "най-голямата пушилка на едно място", съобщава "Булфото". 

Искането на събралите е само едно и много просто - Декриминализация на притежаването и отглеждането на малки количества марихуана за лични цели.

Вижте още снимки тук >>>

Според младите хора тревата не трябва да е престъпление в България, както не е в голяма част в европейските държави и САЩ.

Освен това полицейските сводки и статистики са пълни с младежи, задържани с минимални количества трева, вместо органите на реда да разследват и задържат истинските криминални лица.

Хората зад проявата смятат, че законът, който криминализира употребата на канабис, просто не действа, тъй като за последните 15 години българите, опитвали в живота си трева, се е увеличил пет пъти.

Протестиращите настояват да се разреши и регламентира отглеждането и преработката на всички продукти от индустриален коноп - семена, влакна, дървесина, цветна и листна маса, биомаса и корени.