Трите жени, пострадали при автобусната катастрофа край Своге, които са в централната реанимация на "Пирогов" на апаратна вентилация, все още са с опасност за живота. Днес предстои да се направят контролни рентгенови снимки и скенери. Това стана ясно от брифинг на директора на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

В лечебното заведение бяха настанени за лечение шестима от ранените в инцидента, при който автобус блъсна леки автомобили и се преобърна през мантинелата. По думите на проф. Балтов общото състояние и на шестимата пострадали се подобрява.

При жена с лицево-челюстна травма са се установили и фрактури на шийни прешлени, заради което трябва да се прецени дали ще бъде оперирана веднага, или трябва да се изчака. Днес предстои консилиум, на който това ще се уточни. Ако няма да бъде оперирана, най-вероятно ще бъде изписана до края на седмицата. Тя е контактна и адекватна, уточни директорът на болницата.

Друга от пациентките все още с опасност за живота, макар че при нея се наблюдава известно подобрение.

Вчера е била оперирана пациентка, която е с фрактура на бедрото и с фрактура на таза. Тя е в реанимация, чувства се добре, контактна е и адекватна, уточни още проф. Балтов. Предстои гръбначна стабилизация и на друга пациентка, която е контактна.

От Военномедицинската академия, където бяха приети двама от ранените, е изписан единият от тях, а вторият все още е в реанимацията, но няма опасност за живота му, съобщиха от болницата.

Стабилизирано и по-добро е състоянието на една от пострадалите, приета в болница "Св. Анна". Ранен при катастрофата мъж остава за лечение в реанимацията, а другите четирима са настанени в Клиниката по хирургия и в Клиниката по ортопедия и травматология.